(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
luxusní ryba pro návštěvu
Potřebné ingredience
pro dvě osoby:
2 filé
2 lžíce citrónu
sůl
pepř
špenát (500 g)
muškátový oříšek
2 lžíce másla
100 g mrkve
1 mladá cibule
1 lžíce mouky
100 ml masoxu
8 lžic šlehačky
rýžový papír
sojová omáčka
rýže nebo bulghur jako příloha
Postup přípravy
1) na rybu dám pepř a sůl, citron a nastrouhaný muškátový oříšek
2) do nádoby vytřené olejem vložím na vodou změklý rýžový papír (raději dva až tři na jednu porci), na papír pak špenát (předem rozehřátý), pepř, sůl, muškát a navrch rybu
3) vedle si připravím hrnec, rozehřeju olej a osmahnu cibulku nakrájenou na kostičky a nastrouhanou mrkev (hrubší struhadlo), zasypu moukou, přidám masox, šlehačku a dám vařit na 5-10 min (stále míchám)
4) směs z hrnce nakladu na rybu a každou na každou porci ryby položím ještě jeden až dva rýžové papíry (pokusím se zabalit porci do spodní a vrchní vrstvy papíru), poliju sojovou omáčkou a zapeču (cca 30-35 min při 180 C)
2) do nádoby vytřené olejem vložím na vodou změklý rýžový papír (raději dva až tři na jednu porci), na papír pak špenát (předem rozehřátý), pepř, sůl, muškát a navrch rybu
3) vedle si připravím hrnec, rozehřeju olej a osmahnu cibulku nakrájenou na kostičky a nastrouhanou mrkev (hrubší struhadlo), zasypu moukou, přidám masox, šlehačku a dám vařit na 5-10 min (stále míchám)
4) směs z hrnce nakladu na rybu a každou na každou porci ryby položím ještě jeden až dva rýžové papíry (pokusím se zabalit porci do spodní a vrchní vrstvy papíru), poliju sojovou omáčkou a zapeču (cca 30-35 min při 180 C)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
DOZOVA
(upraveno)
12. 2. 2010, 10:39
Dobry den,mužu se zeptat kde jste sehnala ryzovy papír ja ho nemužu nikde sehnat?Děkuji Anna